Vážení rodiče,

dostali jsme informaci od správce komunitního profilu Klíše Střížovický vrch, že nastala doba vysoké aktivity bachyní se selaty v okolí běžně užívaném k vycházkám s dětmi z naší MŠ. Aktuálně je zde tlupa tří bachyň s cca 15-20 selaty celkem, stáří kolem jednoho měsíce. Minimálně po dobou dvou měsíců (pokud nedojde k odchytu a odstřelu) nebudou vycházky s dětmi do blízkosti teritoria bachyň bezpečné. Toto teritorium zasahuje i na parkoviště nad Plaveckou halou a všechny přilehlé cesty.

Na základě této zprávy pedagogové nebudou chodit na vycházky na parkoviště nad Plaveckou halou ani na Střížovický vrch (včetně hlavní cesty od hřiště k bunkru), kde bachyně opět operují i za bílého dne a v době vodění selat jsou při jejich ochraně reálně velmi nebezpečné. 

Zprávu zasíláme i pro Vás, buďte opatrní při procházkách a výletech do okolí Klíše v této době. 

Díky těmto okolnostem jsme nuceni zrušit náš CELOŠKOLKOVÝ VÝLET na Střížovický vrch. O PIKNIK, který jsme měli v plánu na “Střižáku” udělat, děti nepřijdou, zrealizujeme ho společně se zábavným dopolednem na zahradě naší MŠ v ten samý den, tedy 16. 6. 2022. 

Děkujeme za pochopení a spolupráci.